Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Ένθεοι Vs Αγνωστικιστές!

Photobucket


Προειδοποιώ: οι βαθιά θρησκευόμενοι να μην συνεχίσουν και να διαβάσουν κάτι άλλο!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, εγώ είμαι βαπτισμένη Χριστιανή Ορθόδοξη (χωρίς να με ρωτήσει κανένας αν εγώ ήθελα, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες), το θέμα είναι πως σιχαίνομαι τα πρόβατα και δεν γουστάρω την φαντασιοπληξία που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Ο θεός (αν υπάρχει) αγαπητοί Χριστιανοί - Απολογητές του διαδικτύου, δεν μπαίνει σε κάποιο καλούπι που εσείς προσπαθείτε να το βάλετε.


Ο Τίτλος στο άρθρο αφορά εμένα ως προς το δεύτερο σκέλος (αγνωστικιστές) και το πρώτο προφανώς αφορά έναν ένθεο ο οποίος αναμασά τα ίδια και τα ίδια σε ένα φόρουμ που συμμετέχουμε. Αν μάλιστα ψάξετε και λίγο τα μεγάλα φόρουμ θα διαπιστώσετε πως η διαδικτυακή περσόνα του είναι διάσημη και όπου και αν πάει έχει την ίδια αντιμετώπιση, γιατί άραγε;


Το θέμα είναι απλό οι άνθρωποι αυτοί δεν δέχονται κάποια παραπάνω αλήθεια πέραν από αυτή που νομίζουν πως ξέρουν. Αν τους ρωτήσεις γιατί πιστεύουν σε κάτι που δεν το έχουν δει και ζήσει. η απάντηση είναι εύκολη για αυτούς. ΓΙΑΤΙ ΤOΝ ΒΙΩΝΩ!

Εδώ γελάμε όλοι μαζί...Τι βιώνει αυτός που δεν βιώνω εγώ; Τι παραπάνω βιώνει από την Τζούλια με την σαμπάνια;


Οι απαντήσεις τους είναι τόσο γελοίες που σε προκαλούν να τους κράξεις και να σου αρχίσουν την κατήχηση σαν φωτεινοί παντογνώστες. Εδώ ξανά γελάμε.

«Η λογική δεν χωρά στην πίστη!», λένε...Αλλά για ποια πίστη μιλάμε; Τι ορίζεται ως πίστη; 
-Το ξανά έκανες;
-Ποιο;
-Έβαλες την λογική στην πίστη.
-Μα...
-Πίστευε και μη ερεύνα.

Έλα όμως που εγώ για να πιστέψω κάτι θέλω ορθολογιστικά και εμπειρικά κριτήρια και δεδομένα. Δύο λέξεις άγνωστες για τους περισσότερους Χριστιανούς.

Σε τι διαφέρει η πρόταση «Υπάρχουν εξωγήινοι» από την «Υπάρχει ο Θεός»; Αρχικά σε τίποτα, στην πραγματικότητα όμως η διαφορά είναι μεγάλη θα έλεγα καθώς στην πρώτη πρόταση η επιστήμη έχει πει οτι κάτι υπάρχει ενώ στην δεύτερη δεν υπάρχει ούτε καν η ένδειξη.

Μην μείνουμε στα κείμενα της Αγίας Γραφής, τα οποία θα τα κάνω άλλο θέμα εννοείται, γιατί είναι ετεροχρονισμένα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αποτελέσουν και ιστορικά κείμενα.

Αυτά για αρχή...


1 σχόλιο: