Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Πυρηνικά εργοστάσια; Υπέρ ή Κατά για την Ελλάδα;


PhotobucketΑν και δεν είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα, θα προσπαθήσω να κάνω μία προσέγγιση όσο το δυνατόν πιο σωστή.

Καταρχήν ακούγοντας την λέξη πυρηνικά εργοστάσια, κάποιοι ανατριχιάζουν και μια λέξη βγαίνει με τρόμο από το στόμα τους. Τσερνομπίλ. Δικαίως ή αδίκως θα το δούμε στην πορεία.

Τα περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο αποτελεσματικότερη είναι αυτή μέθοδος από άλλες όπως: Υδροηλεκτρισμός.

Σε ένα φόρουμ είχα γράψει, την γνώμη μου για τα πυρηνικά εργοστάσια, την αντιγράφω και εδώ:Νομίζω τα μειονεκτήματα υπερτερούν έναντι των πλεονεκτημάτων για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Πλεονεκτήματα:

- Καλύτερη «εθνική» ασφάλεια, από τους "γείτονες", μιας και είμαστε περικυκλωμένοι από πυρηνικά εργοστάσια.
- Ίσως πάρει τα πάνω της η οικονομία μας.

(Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλα)

Μειονεκτήματα:

- Το κυριότερο, ποιοι θα "επανδρωθούν" αφού κατάλληλη εξειδίκευση δεν έχουμε, και δεν νομίζω πως υπάρχει και κάποια σχολή αυτή καθεαυτή γι αυτό το θέμα;
- Περιοχή: Κατοικημένη; Ή μη κατοικημένη; Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μεγιστοποιημένο κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος (για τους κατοίκους) και κατά κάποιο τρόπο θα "υποβαθμιστεί", στην δεύτερη ελαχιστοποιείται φυσικά.
- Σεισμογένεια όπως αναφέρθηκε, δεν είναι αναγκαίο να πέσει το εργοστάσιο, υπάρχει και το ενδεχόμενο απλά να διαρρεύσει η ραδιενέργεια.
- Καρκινοπάθεια στα περίγυρα! Εδώ έχει παρατηρηθεί οτι όπου υπάρχει μετασχηματιστής της ΔΕΗ ή κεραίες τηλεφωνίας εμφανίζουν συχνότερα (σε ποσοστά) λευχαιμία οι τριγύρω, φανταστείτε με το πυρηνικό εργοστάσιο τι έχει να γίνει. Όσο ασφάλεια και να έχουν όλο και κάτι θα τους ξεφύγει.
- Περιβαλλοντική καταστροφή: Αν και οι ρύποι από τα αέρια που εκπέμπονται από τα πυρηνικά εργοστάσια δεν είναι "υψηλοί" ούτε επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ωστόσο επειδή εμείς οι Έλληνες προτιμούμε το μεγάλο ντενεκέ (όπου μας βολεύει δηλαδή), θα έπρεπε να υπάρξει και η κατάλληλη μέριμνα (δύσκολο) ώστε να μην ρυπαίνονται οι θάλασσες και να μην κινδυνευουν οι κάτοικοι της περιοχής.


Εγώ από αυτά συγκλίνω με τους ΚΑΤΑ, προς το παρόν, αν με πείσουν γι αυτές τις παραμέτρους που τις θεωρώ σοβαρές και σημαντικότατες οτι θα τα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους και οτι θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους στο ελάχιστο, τότε ίσως αλλάξω γνώμη.

Και εξακολουθώ να μην αλλάζω γνώμη. Τάσσομαι ευθαρσώς κατά σε όλους τους νεοφιλελευθεροπροοδευτικούςπου θέλουν πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα.

Αν συμβεί το μοιραίο, πάρτε για μία γεύση για το τί ακριβώς θα συναντήσετε...Θέλετε και άλλο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου